dinsdag 7 juni 2011

Mallen maken met een cupcake knoop...

Basis mal - cupcake knoop

Stap - voor - stap. Hoe maak je een basis mal van een knoop? 
img7026.jpg
In dit voorbeeld gaan we een cupcake mal maken. Er wordt hiervoor een knoopje van de markt gebruikt. Een ideale vondst want de mal wordt prachtig!
Een goede voorbereiding is het halve werk. Alles ligt dus klaar voordat u begint. Ondergrond om op te werken (placemat van plastic), de `silli plastique` (te koop bij Koken & Zo natuurlijk... ;-)), een digitale weegschaal, 2 plastic lepels, de voorbeelden om mallen mee te maken en, als u dat prettig vindt, ietwat vet om uw handen in te vetten (Crisco).
img7007.jpg
Weeg nu de `silli plastique` in gelijke delen af (1A:1B). Kneed de silli nu tot 1 egale pasta. In dit voorbeeld gebruiken we 10 gram `silli plastique` voor de cupcake mal. Vorm de silli tot een soort koker. Zorg ervoor dat u een "hoge, dikke plak" hebt waar u het knoopje in dit geval in kan drukken. Leg het knoopje nu op de silli en druk het aan. (We drukken de knoop in de pasta, omdat aan de achterkant een knoopsrondje zit.) Niet te hard, zorg ervoor dat u ziet dat u een mooie mal krijgt. Let op dat u de knoop niet te ver naar de bodem drukt, dan krijgt u een zwakke mal.
img7011.jpg          img7012.jpg
img7013.jpg
Laat de mal(len) nu 2-3 uur op kamertemperatuur rusten, gewoon met de knoop erin.
img7022.jpg
Dan, haalt u de knoop eruit. U ziet nu hoe de mal eruit ziet. Gaat u de mal met levensmiddelen gebruiken? Zet de mal(len) dan nog in een warme over op 100 graden en zorg ervoor dat de mal goed kan post-curen. Was de mal daarna mee in de heetste stand in de afwasmachine.
Nu kan kan het gewenste materiaal (in het voorbeeld Mexican Sugarpaste) in de mal gaan gebruiken.
img7025.jpg          img7026.jpg

Geen opmerkingen:

Een reactie posten