Muffins
Ingrediënten
- 275 g bloem
- 100 g suiker (of meer, tot 125 g)
- 2,5 a 3 theelepels bakpoeder
- 0,5 theelepel dubbelkoolzure soda (doet het heel goed erbij!)
- 100 g boter of margarine
- 2,5 dl karnemelk (of melk met yoghurt dus of melk met citroensap)
- 2 eieren
- Bijv. 200g blauwe bessen of 150 g pure chocola in stukjes
- Laat de boter smelten en een beetje afkoelen.
- Doe in een grote kom alle droge ingredienten.
- Giet in een maatbeker de (karne)melk.
- Klop er de eieren doorheen en daarna de boter erbij.
- Giet dit mengsel bij de droge ingredienten en roer kort (niet te lang, gewoon met een houten lepel, mag best een beetje klonterig blijven).
- Roer er de bosbessen of chocola bij en doe in de vormpjes van papier in de muffinvorm. Bakken op 190 °C zo´n 20 a 25 minuten. Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem of bekleed de bodem met bakpapier en vet deze ook in.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten