dinsdag 3 mei 2011

Sappan... ideaal voor overrijp fruit!

Maak uw eigen vruchtensap met de Berndes sappan!

Deze 3-delige sappan bestaat uit een pan die het water kookt, daarop een inzet met een afsluitbaar slangetje die het sap opvangt en een geperforeerde inzet waar de vruchten of groenten in gaan.
Het principe - omdat de vruchten (b.v. een uur) boven de hete stoom zitten gaan de vezels open en komt het sap vrij.
Het opgevangen sap in de 2e inzet wordt in feite gepasteuriseerd.
Door middel van een slangetje met een klem worden de flessen (eerst zeer goed schoon maken), met het hete sap gevuld en het liefst met een rubber afsluit dop afgesloten. Tijdens het afkoelen wordt de rubber dop iets naar binnen gezogen en kunnen de sappen in een donkere ruimte zeker 3 jaar bewaard blijven.

- Gemaakt van duurzaam roestvast staal
- De glazen deksel zorgt ervoor dat u ziet wat er gebeurt
- Geschikt voor alle warmtebronnen, dus voor gas, elektra, keramisch en inductie!
- Inhoud voor 7 kg vruchten
- Ook ideaal voor het blancheren van groenten.
- Diameter 25cm.

Nu weer bij Koken & Zo verkrijgbaar! Leuk cadeau voor Moederdag!

1 opmerking:

  1. Wat ziet het er allemaal weer gezellig en lekker uit,,,,complimenten hoor,,,,

    BeantwoordenVerwijderen