Een overheerlijke lauwwarme salade als voorgerecht...
Ingrediënten:
- 2 eetlepels sojasaus
- 4 eetlepels medium dry sherry
- 1 eetlepel sesamolie
- zout
- zwarte peper
- 200 gram tonijnsteaks
- 500 gram groene asperges
- 3 stronkjes witlof
- 6 cm verse gemberwortel
- 2 bosuitjes
- ¼ zakje verse koriander
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel oestersaus
Bereidingswijze: In een kom de sojasaus, 2 eetlepels sherry en de sesamolie tot een sausje kloppen. Dit op smaak brengen met zout en peper. De tonijn in deze marinade leggen, keren en dit ± ½ uur laten staan, af en toe keren. Van de asperges de onderste 4 cm afsnijden. De asperges in de lengte halveren en ze in stukken van 5 cm snijden. De witlof wassen, de harde kern verwijderen en in dunne reepjes snijden. De gember schillen en raspen. De bosuitjes in ringetjes snijden. De koriander boven een kommetje fijnknippen. De witlofreepjes over vier borden verdelen. In een wok 1 eetlepel olie verhitten. De gember toevoegen en deze ½ minuut fruiten. De oestersaus en de rest van de sherry toevoegen en ± 1 minuut meefruiten. De asperges toevoegen en dit al omscheppend ± 3 minuten bakken. Het baksel over de vier borden verdelen (op de witlof scheppen). In de wok de rest van de olie verdelen en hierin de tonijn in ± 5 minuten lichtbruin bakken, halverwege keren. De tonijn in dunne plakjes snijden en over de salade verdelen. De marinade van de tonijn bij de achtergebleven olie in de wok schenken en dit nog ± 30 seconden bakken. De marinade over de salade verdelen en dit gerecht garneren met bosui en koriander.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten