donderdag 6 oktober 2011

Bamboe

Bamboe is een licht maar zeer stevig materiaal. In tegenstelling tot de meeste harde houtsoorten neemt bamboe vocht nauwelijks op, waardoor het niet krimpt en ook niet uitzet. Ook heeft bamboe de eigenschap bacteriën snel af te breken. Het is dus uitermate geschikt voor keukenaccessoires!

Bamboe is bovendien milieuvriendelijk:
• Het neemt een bijna vijfmaal grotere hoeveelheid broeikasgassen op en produceert 35% meer zuurstof dan een vergelijkbare hoeveelheid bomen.

• De stevige bamboewortels verhinderen erosie, houden water vast in de grond en verminderen waterverontreiniging door hun hoge stikstofopname.

• Bamboe is een grassoort die zichzelf voortdurend hernieuwt door de aanmaak van nieuwe scheuten na het oogsten.

• Bamboe is de snelst groeiende plant ter wereld (tot 1 meter per dag!) en kan na 4 tot 5 jaar al geoogst worden. Bij de traditionele harde houtsoorten is oogsten pas mogelijk na 25 tot soms wel 70 jaar en moeten na de kap nieuwe  bomen worden geplant.

• Voor de bamboeteelt wordt geen gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en/of kunstmest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten