Ingrediënten4 eidooiers
1 el natuurazijn
1 el mosterd
1 el lauw water
4 dl arachideolie
zout
versgemalen zwarrte peper
1 el citroensap
enkele saffraandraadjes
1 el natuurazijn
1 el mosterd
1 el lauw water
4 dl arachideolie
zout
versgemalen zwarrte peper
1 el citroensap
enkele saffraandraadjes
Bereiding:- Klop de eidooiers los met een mixer of garde.
- Doe er de azijn, de mosterd en het water bij.
- Voeg er druppelgewijs, onder voortdurend kloppen, de olie bij.
- Rooster enkele draadjes saffraan op laag vuur in een pan - niet laten verbranden!
- Blus af met een scheutje citroensap en laat vervolgens ca. 10 minuten in een kommetje op smaak komen.
- Meng de saffraan met het citroensap goed door de mayonaise.
- Breng op smaak met peper en zout.
Saffraanmayonaise is heerlijk bij salades met vis, gegrilde kreeft, mosselen...
- Doe er de azijn, de mosterd en het water bij.
- Voeg er druppelgewijs, onder voortdurend kloppen, de olie bij.
- Rooster enkele draadjes saffraan op laag vuur in een pan - niet laten verbranden!
- Blus af met een scheutje citroensap en laat vervolgens ca. 10 minuten in een kommetje op smaak komen.
- Meng de saffraan met het citroensap goed door de mayonaise.
- Breng op smaak met peper en zout.
Saffraanmayonaise is heerlijk bij salades met vis, gegrilde kreeft, mosselen...
Geen opmerkingen:
Een reactie posten