Met een Italiaanse pastamachine maakt u zelf eenvoudig heerlijke pasta. De pastamachine heeft drie verschillende rollers: voor lasagnevellen, voor tagliatelle (brede lintpasta) en voor tagliolini (smalle lintpasta). De roller voor lasagne kan ook gebruikt worden om deegvellen voor gevulde pasta, bv. ravioli, te maken.
Vóór het eerste gebruik- Bevestig de pastamachine op een stabiele ondergrond. Steek hiervoor de bijhorende bevestigingshendel in de zijkant van de machine en span onderaan het tafelblad goed aan.
- Plaats de draaihendel in de zijkant.
- Stop een stuk deeg tussen de rollers en draai de hendel met de klok mee. Deze eerste deeglap moet herhaaldelijk door de rollers gehaald worden. Zo worden alle plaatsen waar u met de hand niet bij kunt, grondig gereinigd. Deze deeglap wordt nadien uiteraard weggegooid.
Gebruiksaanwijzing- Zet de rollers op de wijdste stand.
- Neem een bolletje deeg en voer het door de rollers terwijl u aan de hendel draait.
- Vouw de lap dubbel, bestrooi met wat bloem en voer het nog een keer door.
- Voer het deeg zo’n 6-8 keer door de rollers waarbij u de lap telkens dubbelvouwt.
- Het deeg moet redelijk glad zijn. Als het deeg wat plakkerig is, bestuif het dan met wat bloem.
- Zet de rollers dichter bij elkaar door de knop een stand te verdraaien. Voer het deeg opnieuw door.
- Zet de rollers iedere keer een stand dichter bij elkaar en voer de deeglap erdoor. Ga door tot het gewenste resultaat is bereikt.
- Normaal is het deeg nu gespannen en voelt het heel zacht aan.
- Als het deeg onhandelbaar wordt omdat het bijvoorbeeld te lang is geworden, snijd het dan in tweeën.
- Laat de deeglap 10 minuten rusten. Daarna kan het in de gewenste vorm gedraaid worden. Herhaal de laatste handelingen ook met de rest van het deeg.
- Het is van belang om even te wachten met het snijden, de pasta mag niet te soepel zijn.
- Neem een bolletje deeg en voer het door de rollers terwijl u aan de hendel draait.
- Vouw de lap dubbel, bestrooi met wat bloem en voer het nog een keer door.
- Voer het deeg zo’n 6-8 keer door de rollers waarbij u de lap telkens dubbelvouwt.
- Het deeg moet redelijk glad zijn. Als het deeg wat plakkerig is, bestuif het dan met wat bloem.
- Zet de rollers dichter bij elkaar door de knop een stand te verdraaien. Voer het deeg opnieuw door.
- Zet de rollers iedere keer een stand dichter bij elkaar en voer de deeglap erdoor. Ga door tot het gewenste resultaat is bereikt.
- Normaal is het deeg nu gespannen en voelt het heel zacht aan.
- Als het deeg onhandelbaar wordt omdat het bijvoorbeeld te lang is geworden, snijd het dan in tweeën.
- Laat de deeglap 10 minuten rusten. Daarna kan het in de gewenste vorm gedraaid worden. Herhaal de laatste handelingen ook met de rest van het deeg.
- Het is van belang om even te wachten met het snijden, de pasta mag niet te soepel zijn.
ReinigingDraai een vel keukenpapier door de machine om kleine restjes deeg te verwijderen. Veeg de pastamachine daarna schoon met een droge doek of zachte borstel. GEBRUIK NOOIT WATER OF AFWASMIDDEL VOOR HET REINIGEN VAN DE MACHINE. Door vocht kunnen de ijzeren onderdelen roesten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten