Ingrediënten:
voor 1/2 kg deeg
• 350 g bloem (‘Semola di grano duro, tipo 00’)
• 3 eieren
• 1 mespunt zout
• bloem om te bestuiven
Bereiding:
- Zeef de bloem met een mespunt zout in een kom.
- Stort de bloem op het aanrecht, maak een bergje met in het midden een kuiltje en breek hierin de eieren.
- Meng gelijkmatig steeds wat meer van de bloem door de eieren totdat het mengsel niet meer zo vloeibaar is. Schep de rest van de bloem erdoor.
- Kneed het deeg met de palm van uw handen ongeveer 10 à 15 minuten. Het deeg is klaar wanneer het elastisch en tegelijk vrij stevig aanvoelt. Voeg, als het deeg te zacht is, nog wat bloem toe, als het deeg te droog aanvoelt, een klein beetje water.
- Verpak het deeg in plasticfolie en laat het een half uur in de koelkast rusten.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten